Sörgeek

Sörgeek

A belga sörök már a spájzban vannak

2017. február 26. - Fehérbálna

2017-02-02_18_01_12.jpg

Exkluzív sörvacsorák, sajt- és sörkóstolók, a sörfőzdék szakértőinek bemutatásában. A belga sörök nagyon nyomulni fognak 2017-ben, minden hónapra jut majd valami tematikus finomság.

Idén ellepnek a belga sörkóstolók minket, amit stílusosan egy Chimay sör- és sajtkóstolón mondtak el, ahol Jos Timmermans, a Chimay sörfőzde szakértője, kalauzolt el bennünket a főzde söreinek és sajtjainak világában, de ez csak a kezdet, mert minden hónapban lesz egy kiemelt főzde, akinek a szakértője  

Februártól tematikus sörvacsorákkal és sörkóstolókkal várja a belga sörök és gasztronómia iránt érdeklődőket a Belga Sörmester. Minden hónapban más-más belga sörfőzde szakértője érkezik, hogy ő tudja személyesen bemutatni az általa képviselt sörfőzde sörkülönlegességeit. A Dunaparti Matróz Kocsmában havi egy alkalommal megrendezésre kerülő egyedülálló sörvacsorák mellett már Budapest több pontján sajtkóstolóval egybekötve ismerkedhetnek meg a vendégek a belga sörök világával.
Elsőként a Chimay sörfőzde képviselője érkezett februárban több alkalommal hazánkba, hogy bemutassa a főzde egyedülálló Trappista söreit és sajtjait. Az 1850-ben alapított apátság sörei a legtöbb sörfogyasztónak egyet jelentenek a Trappista sörökkel. Söreik autentikus Trappista kolostorban készülnek szerzetesek szakértő felügyelete mellett. A februári sör és sajtkóstolók során a vendégek végigkóstolhatták a teljes Chimay sörpalettát és a sörök mellé eredeti Chimay Trappista sajtokat fogyaszthattak. A Chimay hónap február 21-én hatfogásos sörvacsorával zárult a Dunaparti Matróz Kocsmában.
Büszkék vagyunk arra a hagyományra, amit a Szent Benedek reguláit a mai napig követő szerzetesek alapoztak meg” – mondta Jos Timmermans, a Chimay sörfőzde szakértője. A Chimay egyike azon hat belga sörnek, amelyek viselhetik az autentikus Trappista termék címet, és söreinket az évszázados tradíció alapján készítjük, szűretlenül és pasztörizálás nélkül. A legmodernebb technológia és az évi mintegy 3 000 minőségi ellenőrzés garantálja ugyanakkor, hogy a sörkedvelők számára mindig élmény legyen egy üveg Chimay elfogyasztása.
Márciusban a La Trappe, áprilisban a Huyghe (Delirium) sörfőzde szakemberei látogatnak el a Belga Sörmester meghívására Budapestre. A május hónap különlegesnek ígérkezik, mert ebben a hónapban 8. alkalommal kerül megrendezésre a Belga Sörfesztivál. A sörfogyasztóknak a nyári szünettel sem kell számolniuk, ugyanis a június hónapot a Du Bocq, a júliust a Dubuisson, míg az augusztust a Léfebvre sörei töltik meg izgalmas tartalommal. Szeptemberben a Corsendonké, októberben a Van Steenbergeé, majd novemberben pedig a Henricusé lesz a főszerep a Dunaparti Matróz Kocsmában, valamint a Söntésben. A sör- és sajtkóstolók állandó helyszíne a Matróz Kocsma Söntése, ugyanakkor esetenként a Belvárosban több helyszín csatlakozik a programsorozathoz. Ezek a helyszínek és a kóstolók időpontja megtalálhatóak a Belgasörmester web és közösségi média oldalán. Az évet a karácsonyi sörök íz és gasztronómiai kavalkádja fogja zárni decemberben. Minden hónapban a kiemelt sörfőzde termékeihez kapcsolódó nyereményjáték is lesz, amivel sörös ajándékokat agy akár sörfőzde látogatást is lehet nyerni.

Az 1997-ben alakult Belgaco Kft. 20 éve hirdeti az igét a belga sörökről és ezek a kóstolók, különlegességek is nekik köszönhetőek.„Tapasztalataink szerint a minőségi sörfogyasztás iránt Magyarországon is egyre nagyobb igény mutatkozik és ez már az értékesített mennyiség növekedésén is jól látható”.–, mondta Salamon György, a Belgaco Kft. sörszakértője. „ Az elmúlt 3 évben mind az árbevétel, mind pedig az értékesített sörök mennyisége több mint 80 százalékkal nőtt, ami mennyiség tekintetében 2016-ban több mint 4 000 hektoliter sör értékesítését jelentette”.

Azt is megtudtuk, hogy a cég 2015-ben bemutatott saját márkás belga söreinek sorát két új termékkel bővítik idén. A Gallica Premium Pils, a Gallica Opus és a Kriexus mellé érkezik idén a Gallica Asterus belga búzasör, illetve készítenek egy lamic sört is, aminek a különlegessége, hogy fűszerekkel, afrodiziákumokkal, és mézzel készül, továbbá minimum két évig érlelődik fahordóban. A sajátmárkás Gallica sörök Belgiumban, a Silly sörfőzdében készülnek. A Gallica sörök már a szlovén és a bolgár piacon is megtalálhatóak, de más országok - például Spanyolország - importőreivel is tárgyalásokat folytat a cég a Gallica márkájú sörök exportálásáról. A Gallica márka 2017-ben ételkínálattal is kiegészült. A mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül készült GallDog, Crocq of Galls, valamint a Balls of Heroes a Dunaparti Matróz Kocsmában kóstolható meg. A márka a tervek szerint idén egy titkos recept alapján készült, energetizáló forrásvíz családdal is kiegészül. A Druidák által főzött „elixír” mintájára, gall hagyományok alapján készült forrásvíz a felhasznált fűszerkeveréknek köszönhetően vitalizáló, kedélyjavító, egészségfokozó és potencianövelő hatású. A Gallica forrásvíz méltó kiváltója lehet az energiaitaloknak akár a fiatalok körében is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912295997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása