Sörgeek

Sörgeek

Mostantól frissen szűrik a sört Kőbányán

2017. március 08. - Fehérbálna

17158996_1487178077962105_5893054139470672891_o.jpg

A nagy sörgyárak mindig próbálkoznak valami újdonsággal kijönni, hogy az egyre sörértőbb közönség igényeit kielégítsék. Most az Arany Ászokat pimpelték fel!


A Dreher nagyon nyomul az újításokkal, kezdve a sort a DreherFeszttel, amiből következnek az olyan finomságok, mint a Hidegkomlós vagy akár az Amerikai Komlós. Most nem a fő brand egyik változata kerül a boltok polcaira és a korsókba, hanem az Arany Ászok kap egy új családtagot. Nem tudok elmenni az emlék mellett, amikor is a II. Budavári Sörfeszten találkoztam egy olyan szörnnyel, amit "kézműves Arany Ászoknak" neveztek. Kiemelném, hogy a Frissenszűrtnek köze sincs ehhez! Na de nézzük, hogy miben más a Frissenszűrt?!

A Frissenszűrt különlegeségge, hogy az eljárás során a pasztőrözés lépését az úgynevezett mikroszűréses 2017-02-23_21_56_26.jpgtechnológia váltja fel, így egy pasztőrözetlen világos sört kapunk a folyamatok végén. A mikroszűréses technológia lényege, hogy az utolsó szűrési fázisban a jéghideg sört egy különleges nagyon kis pórusméretű kerámia szűrőn szivattyúzzák keresztül, ezzel eltávolítva az összes olyan mikrobát, amitől a sör a későbbiekben gyorsan megromolhatna. Ez azt jelenti, hogy 6 hónapig eláll hűtés nélkül! Tehát kapunk egy pasztőrözetlen sört, ami eláll akár fél évig is. Nem hangzik rosszul.

A marketing idézet a közleményből így hangzik:

Örömmel tapasztaljuk, hogy a sör kultusza reneszánszát éli, a fogyasztók nem csak nyitottak az újdonságokra és az egyre jobb sörélményre, de el is várják azt. Ennek egyik iránya az erősödő igény a friss, eredeti ízt biztosító pasztőrözetlen sörök iránt. Ez motivált minket az Arany Ászok Frissenszűrt megalkotása során is. Reméljük, a fogyasztók olyan szeretettel fogadják új termékünket, amilyen elhivatottsággal készítettük azt.” – mondta Brendan Williams, marketingigazgató.

A sörről a személyes benyomásom pedig szimplán annyi, hogy sokkal hívogatóbb, mint a sima Arany Ászok. Leginkább úgy tudnám ezt érzékeltetni, hogy ha a sima verzió a fapados utazás, akkor a Frissenszűrt a jegyhez külön vásárolt legroom és priority boarding. Nyilván van benne a nagyüzemi gyártású sörökre jellemző mellékízből, de ettől még mindig szívesen fogom levenni a boltok polcairól, ha választanom kell. Figyelembe véve azt, hogy a sima Ászokot nem szeretem ez elég beszédes különbség.

Azt a nem elhanyagolható infót, még hozzátenném, hogy ezt a sört nem Kőbányán készítik (mikroszűrik), hanem az Ursus boszorkányüstjében készül Romániában. Ez azért van, mert ott érhető el a mikroszűréses technológia. Elnézést a hatásvadász címért, de adta magát.

NYERJETEK 1 FRISSENSZŰRT KORSÓT NÉMI BELEVALÓVAL! RÉSZLETEK A FB OLDALON!

Pár hivatalos kép:

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812321687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása