Sörgeek

Sörgeek

10 sör, amit igyál karácsonykor (is)

2017. december 20. - Fehérbálna

Annyi féle sör közül lehet már válogatni a karácsonyi szortimentből, hogy nehéz kiigazodni, sőt még akár csak összeszedni is a lehetőségeket. A cikksorozat következő részében ezeket a söröket szemlézem.

Az előző cikkben azt vettem sorra, hogy honnan érdemes sört rendelni karácsonyra, most pedig azt próbálom összeszedni, hogy milyen karácsonyi és téli sörök vannak a piacon. Elsősorban a hazai opciókat nézem meg, hiszen gyakorlatilag minden főzde kijött valami ünnepi vagy téli sörrel.

JELEZNÉM, HOGY BÁR A WEBSHOPOKBAN AZ VAN  A TERMÉKEKNÉL, HOGY "ELŐRENDELHETŐ", DE A BOLTBAN KAPHATÓAK A SÖRÖK! SAJNOS A RENDELÉSHEZ MÁR KICSIT KÉSŐ VAN, SZEMÉLYESEN VISZONT ÁTVEHETŐEK, MEGVEHETŐEK!

Karácsonyi sörök

 

Rizmajer karácsonyi sör

A Rizivel kapcsolatban mindig is elfogult voltam, hiszen Csepelre húz a szívem. Minden évben kijönnek Józsiék is egy ünnepi sörrel, most sincs ez másképpen. Tőlük nem a legelborultabb főzeteket kell várni, hanem egy olyan sört, ami kellemesen itatja magát.

ITT VEDD MEG

Christmas Hoppuding – Hopfanatic Brewery

Nem túl meglepő módon Kiss Tomi karácsonyi sörét is a komló határozza meg, bele is pakolt egy kicsit. Nem mondható klasszikus karácsonyi sörnek, tipikusan Hopfanatic jegyeket visel magán. Fügét is elég szép mennyiségben tartalmaz, jól is áll neki.

ITT VEDD MEG

Esthajnal ’17 – Békésszentandrási Szent András Sörfőzde

Minden évben kijönnek ezzel a szezonális szériával, amivel az a céljuk, hogy feszegessék a határokat. A tavalyi After Eight beütésű Esthajnalt nem nagyon lehet überelni, az mindenkinél instant kedvenc lett, de az Earl Grey teával és bergamott naranccsal ízesített idei változat csont nélkül a második helyre jön be, ami elég jó eredménynek számít általánosságban.

ITT VEDD MEG

Hipster Santa Milk Stout – Mad Scientist

Az Őrült Tudósok sosem a visszafogottságukról voltak híresek és most sem hazudtolják meg magukat. Egy milk stouttal jöttek ki ünnepi sör címén, ami rettentően itatja magát amellett, hogy érezni rajta, hogy mégis egy stoutot iszik az ember, tehát nem lehet korsókkal meginni belőle. Selymes, kellemes íz, tökéletes bejgli mellé.

ITT VEDD MEG

Téli sörök

 

Jindilli - Hopfanatic Brewery

Még egy főzet a kiskunhalasi főzdéből, ráadásul ez egy elborultabb kategóriába esik, ugyanis a Project Series névre hallgató kísérleti főzetek első tagja. Az Omnipollo Noa Pecan Mud Cake-re hajazó ízvilággal, de mégis más végeredménnyel. Macadame Chocolate Cake Stout a pontos megnevezése, csokoládés jegyeket adó malátával, angol élesztővel és makadámdióval. Már csak akkor is csorog a nyálam, ha belegondolok.

ITT VEDD MEG

Night Shift – Horizont Brewing

Itt megint csak szuperlatívuszokban tudok beszélni

ITT VEDD MEG

+ Amik jók lehetnek a fa alá, csak egy masni kell rájuk

 

Angel's Ser - Zip's

Egyre több különleges, limitált sör jön ki a piacra, nehogy már pénz maradjon hó végén az ember pénztárcájában. Az Angel's Ser pont az idei ajánlott kínálatban a legdrágább, de a legkülönlegesebb is. Én személy szerint imádom a whiskyt is a sör mellett, ezért nekem duplán különleges. Jameson whisky érlelésére használt bourbon hordókba került a sör, egy klasszikus amerikai pale ale alaprecept, amit pezsgőélesztővel erjesztenek. Néhány hónappal később a sör visszakerült az erjesztőtartályba, ahol mustot adtak hozzá. Ezt végül friss pezsgőélesztővel újraerjesztették. Ízre tényleg elég egyedi, érdemes Jameson Caskmates-el kísérni. Siessetek, mert ez egyszeri alkalom, ebből a sörből nem lesz több!

ITT VEDD MEG

Avi Cousin és Brick - MONYO

Már a harmadik évét élik a MONYO Blöff sorozatának sörei. Tavaly az volt az újdonság, hogy elérhető lett MAGNUM kiszerelésben, de nyilván ez sok mindenen nem változtatott, csak a kiszerelésen. Idén viszont két új taggal bővült a sorozat, mégpedig két búzaborral  amiből az egyik tőzegen füstölt malátával készült.

ITT VEDD MEG - AVI COUSIN

ITT VEDD MEG - BRICK

Anubis - MONYO

ITT VEDD MEG

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9413513847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ünnepi italmérés 2017.12.25. 14:46:05

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Itt a karácsony, és olyan nincs, hogy szó se róla. A Heti sajtó legjavát is a gépelő ujjak köré csavarta, ez a normális, essünk túl rajta! Hétszentség'17/51 2017. 12. 18. Azt már mindannyian...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása