Sörgeek

Sörgeek

Igényes Pub az Oktogonnál

2009. szeptember 02. - Fehérbálna

Ezúttal 1 új helyet szeretnék prezentálni Nektek, ami több szempontból is kiérdemelte a „Megérős” kijelentést. Az Oktogonnál nehéz ilyet találni, mivel a térség nem arról híres, hogy tele lenne occssóóó, de mégis szimpi helyekkel, ezért is kirívó közülük a Dimitrisz „egzotikus” névvel rendelkező étterem-pub. A mi sörös fajtánk kissé elrémül az ÉTTEREM szó hallatán és ijedtében meg sem áll az első talponállóig, hogy nagy ijedtségét egy hideg sörrel próbálja meg csillapítani. Szerény személyem az árfekvés miatt rohan fejvesztve az étteremből, de azt kell mondjam a szóban forgó hely nem ijesztő…sőt!!! (sört :) )

Helyezkedésben eléggé központinak mondható, mivel az Eötvös utcában található, ami az Oktogontól kb 5 perc séta (bár attól függ mekkora ’krúzin’-ban vagy éppen :) ) és mint tudjuk a környék nem arról híres, hogy ótvaros kocsmákkal lenne tele. Az árakat tekintve kijelenthetem jóféle árakkal dolgozik a létesítmény és az étterem mivolta miatt akár még tápolni is lehet valami finomat. Na de a lényeg számunkra az italválaszték illetve a szóban forgó italok árai!!! A mérce nálam a Jim Beam-nél kezdődik, mert hát a whiskey-k szeretete még mindig ég bennem. :) A hasonló kaliberű helyeken, vagy ha csak a környék árait nézzük is, a 600-700 az alaphang, bár van néhány akciós hely is, ahol az 550-et is veregeti a szint. Jelen helyen viszont a 480-as ár mellett egyeztek ki, ami elég baráti szerintem. (csak mihez tartás végett mondom, hogy a Pubiban is 430) Természetesen a következő tétel, amit mustrára kell vennünk az a sörök csoportja, mivel kedves olvasóink többségének ez a fő profilja. :)
6 fajta sör található a kínálatban, ami a készlet méretét tekintve egész szép. Sajnos az üveges sörök dominálnak, ami nem feltétlenül jelent problémát csak hát 1 jó csapolt sör mindig jobban megadó szerintem. Gösser, Heineken és Schlossgold (tudom most mire gondoltok, de sajnos az alkoholmentes sör is sörnek számít technikailag) van 0,33-as kiszerelésben, míg az Edelweiss és a Gösser Bock 0,5-ös üvegben található. A csapolt sör helyét itt a Soproni tölti ki, ami teljesen officiális számomra. Az árak tekintetében azt kell mondjam, hogy a sör a legdrágább ezen a helyen, úgy hogy még a sörök is teljesen átlagos áron vannak. A korsó soproni 400 és a pohár is a még megadható 250-es sörtúra sávba beleesik. Említésre méltóak még a ’speckó’ sörök, tehát az Edelweiss (450), illetve a Gösser Bock (350).
A hely egyaránt alkalmas jóféle esti sörözésre, meccsnézésre a plazmák miatt, illetve tökéletes „első randis” helynek is beillik, mivel kulturáltan néz ki és vannak asztalok eldugva minden fürkésző tekintet elől. :) A pia készlet némileg kifogásolható (nem túl sok fajta tömény, nincs minőségi pálinka!!!) és a nyitva tartás sem a legtermészetesebb (reggel 7-től 11.30-ig és este 6-tól 10-ig), de ezek ellenére is teljesen officiálisnak nyilvánítom a helyet……számotokra kötelező a legalább egyszeri megjelenés a helyen, mivel többé-kevésbé én is jól megjelenek a pultban és jól besörözök munka közben és mint tudjuk egyedül sörözni nem jó!!! Úgyhogy lehet jönni látogatni, meg inni!!! :)
 
Dimitrisz Pub és Étterem
VI., Eötvös utca 25/a

(1 baszott nagy Easy Hoteles tábla alatt van a hely)

 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr7612164915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása