Sörgeek

Sörgeek

Nyulas sört a húsvéti asztalra!

2017. április 02. - Fehérbálna

img_8282.jpg

A karácsonyi sörök már nem egy új keletű dolgok, teljesen normális, hogy kiadnak karácsonyi verziókat a sörfőzdék. Tovább megyek, a Halloweenre is adnak ki söröket (többnyire tökös). Most eljött az ideje, hogy a húsvét is megkapja, amit megérdemel. A húsvéti sörök: Nyúlon innen és Nyúlon túl!

A Szent András Sörfőzde mindig is szeretett a trendek előtt járni és megalkotni azokat. Ezt a szokását követte most is, hiszen megteremtette és díszdobozba csomagolta a húsvéti sörök hagyományát. A limitált kiadású Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl valódi Red IPA típusú sörök, amelyeket a Fűszerésszel együttműködve bolondítottak meg, hogy ténylegesen egyedit alkothassanak.  

img_8285.jpg

A békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy az év minden szakaszában az alkalomhoz illő, az aktuális szezonhoz hangolt izgalmas sörökkel rukkoljon elő állandó sörkínálatán túl. A sörfőzde a nyári Vári Nővérek summer pale ale (SPA) sörsorozat és a karácsonyi Esthajnal-sorozatot most kiegészítik a húsvéti aktualitással.

NYÚLON INNEN

RED IPA

ABV: 5,6%

Maláta: RED X maláta, pilseni maláta

Különleges összetevők: Simcoe és Equinox komlók, selim-bors és a babérlevél.  

 

NYÚLON TÚL

RED IPA

ABV: 5,6%

Maláta: RED X maláta, pilseni maláta

Különleges összetevők: Simcoe komló és még hidegkomlózva Huell Melonnal, jázmin virág

Személyes verdikt. Nekem a jázminnal hangszerelt, Nyúlon túl sokkal jobban bejött. Ez nagyrészt azért lehet, mert a chilis, borsos vonalat nem nagyon kedvelem alapból sem, ha sörről van szó. Remekül sikerült Red IPA mindkettő, a Nyúlon innen-be ráadásul még Equinox komló is került pluszba.

Egyébként szintlépésnek is nevezhető, hogy a szent andrásiak is már olyan eseményt rittyentettek, ahol Segal Viktor és Gerő Eszter kotyvaszt ételeket a sör mellé. Nyilván nem bánnám, ha ebből a többi sörfőzde is rendszert csinálna, bár azért lehet, akkor elvesztené a varázsát a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2012393271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása