A tavalyi DreherFeszten nagy kedvenc Hidegkomlós már a boltok polcain is kapható, ami nekem el is döntötte mit fogok inni a nyáron!
Tavaly rendezték meg először a DreherFesztet, ahol a Hidegkomlós névre hallgató menő sör is bemutatkozott és hangos sikert aratott. Sajnos én nem tudtam kimenni, így csak most a bolti változatot tudtam megkóstolni és jelentem, nálam a nagyüzemi sörök között az első helyre ugrott.Tovább megyek, ár-érték arányban szerintem most nem kap jobbat a sörfogyasztó, mint a Hidegkomlós!
Mindig is arra vágytam, hogy legyen egy átmenet a nagyüzemi sörök és a kézműves sörök világa között. Valami olyasmi, ami árban mindenkinek elérhető, de nem egy semmilyen ízvilágú sör, amit megiszol, de valójában nem nyújt különösebben nagy élményt. Úgy lehetne leginkább jellemezni a Hidegkomlóst, hogy a kézműves sörökre vezeti rá a hétköznapi fogyasztókat, mert jó áron kipróbálhatják mennyire más egy különleges sör és ezzel elindítja őket a sörök világának szerteágazó és csodálatos útján.
A Hidegkomlós attól más, mint egy sima lager, hogy a gyártásához egyedi fejlesztésű berendezést használnak, az ún. komlóágyút, amiben speciális komlókészítményt és sört cirkuláltatnak egy ideig. Ekkor a különleges komlóból kioldódnak az íz- és illatanyagok - ettől kapja a sör a különleges ízvilágát. A Hidegkomlós készítése során három különböző komlót használnak: kettőt a sörfőzés klasszikus lépésénél, vagyis a komlóforralásnál, a harmadikat pedig a speciális berendezésben, a komlóágyúban. A gyártási folyamat a klasszikus módon folytatódik, illetve zárul: a szűrés után a terméket palackba, dobozba és hordóba fejtik. A hozzászólások alapján elég sokan csorgatják a nyálukat komlóágyúra, mivel ez a kézműves sörös körökben is sokak vágyának tárgya, de a különbség az, hogy ezt csak a nagyobb multik engedhetik meg maguknak.
A Hidegkomlóssal egy résnyire nyitott ajtón bekukucskálhatunk a kézműves sörök világába. Ugyanannyiba kerül, mint a Classic, tehát olyan 200-230 Ft között mozog az ára a boltokban, ami tökéletes választássá teszi az olyan fogyasztóknak, akik szeretik a minőségi söröket, de csak alkalmanként isznak valóban kézműveseket. Belegondolok, hogy elmegyek sörözni és 800-900 Ft-ot simán kifizetek egy korsó olyan sörért, ami hibátlan, mert megéri és tudom, hogy valami egyedit kapok. Ellenben az igazán jó sörök ízlelgetése mellett igenis szeretek néha meginni nagyobb mennyiséget is valami ivósörből egy grillezés alkalmával és mivel már megszoktam az ízvilágot, így ilyenkor igencsak el tud szaladni a költségvetés. Erre megtaláltam a megoldást a Hidegkomlósban.
Egyébként több helyen is lehet már csapolt változatban is kapni, bár nekem nem nagyon van különbség az ízében.
Nem szaporítom tovább a szót, mert már így is eléggé reklámszagúnak érzem a cikket, de ha valami jó, akkor arról csak jót lehet írni.
Egyébként idén is lesz DreherFeszt augusztus végén, hátha idén is elnyeri valami a tömegek tetszését!
Nem csak nekem van véleményem a Hidegkomlósról:
Kocsmablog - Komlóágyúval a világbékéért!
Sörfigyelő - Dreher Hidegkomlós
Kontár Komlókutató - Dreher Hidegkomlós
Mese Habbal - Akkor most a Citra halott?
Sörbúvár - Komlóágyú-komlóagyúaknak - Hidegkomlós Dreher - jobb, mint az eredeti