Sörgeek

Sörgeek

Arany színben fénylik a White Space

2017. április 12. - Fehérbálna

white_space.jpg

A magyar sörök már nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is hódítanak, most éppen a Concours International de Lyon versenyen méltatták Róth Zoli sörét, a White Space búzát!

A gasztronómia fővárosaként is elhíresült Lyonban 2010 óta rendezik meg a Concours International de Lyon eseményt, ahol eredetileg a legjobb borokat, 2015 óta pedig a legjobbnak ítélt söröket és röviditalokat is díjazzák. A verseny történetében magyarként először a RothBeer hozott el aranyérmet a White Space búzasörével. A White Space, típusát tekintve egy belga stílusú búzasör, amit hagyományosan korianderrel és curacao narancshéjjal fűszereznek. Egy könnyű, frissítő, szalmasárga színű sör.

Az aranyérem mellett két ezüstérmet is szereztek Róth Zoliék a Red5 vörös ale-el és Pyromania füstös porterrel. Az ezüstérmes Red5 receptje éppen finomhangoláson megy keresztül: céljuk egy olyan főzet, amiben még vörösebb, még illatosabb és még izgalmasabb ízt érnek el a kraftosabb komlózásnak köszönhetően, mely a héten már elérhető lesz a nagyközönség számára is.

white_space_front.jpg

Mindenképpen megemlítendő az is, hogy csupán néhány héttel korábban, Dublinban is sikerrel mérették meg magukat, GingerMeister gyömbéres, illetve Wee Heavy skót ale sörükkel két bronzérmet hoztak haza, illetve a sikerszériás GingerMeister magyar versenyzőként először tért haza éremmel a sör hazájából, Belgiumból is.

Az első magyar főzetet követően hosszú ideig Rozsnyón talált magának főzési kapacitást a RothBeer, de most jelentették be, hogy immáron újra itthon készülnek a söreik, méghozzá az idén év sörfőzdéje díjat is kapott Mad Scientist főzdéjében! A hazaköltözés technológiai újításokat is magába foglal, amelynek nem titkolt célja a sörök további tökéletesítése. A hidegkomlózásnak és a vízkezelés fejlesztésének köszönhetően, többek között a Távoli Galaxis sörükre is jellemző aromák és illatok az itthon főzött verzióban jobban kidomborodnak.

white_space_mockup.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr912419615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása