Sörgeek

Sörgeek

Sörbe főzött After Eight kell a fa alá!

2016. december 15. - Fehérbálna

2016-12-01_17_36_54.jpg

A karácsonyi időszakban mindig rendre megjönnek a szezonális sörök, de eddig nem volt nagy kedvencem egyik sem. Viszont most olyat kaptam, hogy rögtön repült a fa alá!

A Szent András Sörfőzde már évek óta kiadja az Esthajnal névre hallgató karácsonyi sörét, ami minden évben valami más ízvilágot varázsol az emberek arcába. 2016-ban valószínűleg sok After Eight csokit ettek,mert pontosan ezt hozták el sörben is. A végeredmény zseniális lett, az eddigi legjobb az Esthajnal szériában!

Az Esthajnal ’16 egy mentás-csokis stout, amely különleges desszertként az ünnepi vacsorák méltó megkoronázása.
A karácsonyi édességek kísérője, de akár helyettesítője is lehet és ha instant bedobnád a fa alá, akkor készült 2016-12-01_17_35_38.jpgkarácsonyi díszdobozos verzió is belőle, amelyben a sörök mellett, egy a sörtípushoz illő tulipánpohár is van.
Izgalmas élmény mindazoknak, aki szeretik a testes, ízekben és illatokban gazdag stoutokat, ugyanis ehhez a sörhöz főzése során pilseni, karamell és csokoládémalátákat, zabpelyhet, pörkölt árpát, borsmenta levelet, vanília rudat, valamint csokoládét és kakaóbabot használtak fel.

A Szent András Sörfőzde 2013 óta készíti el minden évben Esthajnal néven az aktuális karácsonyi sörét. Az Esthajnal sorozat darabjai minden évben ezen a néven, de minden 2016-12-01_17_42_35.jpgévben más ízvilággal készülnek. A főzde törekszik arra, hogy ahogy más sörei, úgy az aktuális Esthajnal alkotás is évről-évre kategóriákat feszegessen. Ezzel a céllal készült el az Esthajnal ’16 is, amelyben a csokoládé illata, keserűsége, a menta frissítő ereje a stoutok testes krémességével társul.

Esthajnal ’16

mentás-csokis stout
ABV: 7,0%
maláta: pilseni, karamell és csokoládémaláták
különleges összetevők: zabpehely, pörkölt árpa, borsmenta levél, vanília rúd, csokoládé és kakaóbab

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6512172794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása