Sörgeek

Sörgeek

A sörtúra szabályai

2009. május 28. - Fehérbálna

 

A szabályok elé:

Elég nagy bajban vagyok. Sajnos a sörtúra épp rugalmassága, és a rendezvény „puha” része miatt olyan jó amilyen. A cél adott – végig járni 18 kocsmát a nagykörúton a Moszkvától a Petőfi híd budai hídfőjéig – de amiért szeretjük a megmozdulást mi, akik megcsináljuk. Bevallom őszintén eddig már az nagy cél volt, hogy végigmenjünk ezért ez is marad a fő küldetés, nem csinálunk belőle lóverseny futamot, azt meghagyjuk a Vágtásoknak. Kicsit olyan, mint a Balaton átúszás vagy a maraton: már az is teljesítmény, ha végigcsinálod.

Ennek ellenére azért megpróbáljuk összefoglalni az alapokat:

1.       A sörtúra célja, hogy minden előre kijelölt kocsmákban a játékos igyon egy pohár sört. Itt elsősorban a „minden kocsma” és a „pohár” a lényeg. A kocsmák azért azok, amiket megadunk, mert mindegyiknek van valami különlegessége, amit szeretnénk megmutatni. A pohár azért lényeg, mert a fenntartható fejlődés hívei vagyunk, és szeretnénk, hogy minél többen – de csak a legkeményebbek – fejezzék be a játékot. 18 pohár sör, 6-7 óra alatt úgy, hogy közben az ember sétál, eszik, friss levegőn van nem annyira sok, mint amilyennek tűnik.

2.       Az nyer, aki a teljesíti a távot és az első kritériumot. A verseny díja az a 6-7 óra, amit remek társaságban tölthetsz, és a kihívás teljesítése. Aki teljesíti a távot, kap egy díszes oklevelet, sok-sok szép emlékkel gazdagodik, és a ZP-nél (a készlet erejéig) annyit ihat a túra házi söréből, amennyi még belefér – ingyen. Azt garantálom, hogy elég nagy mennyiség lesz nálunk!!! A klasszikus versenyen kívül az egyéni teljesítményeket egyénileg értékeljük, lehetőség van külön műfajteremtő tettek véghezvitelére.

3.       A nevezés a sörtúra kezdetére meghirdetett időponttól, azaz 16 órától számított 90 percig tart. Sajnos gondolni kell arra, hogy egyes kocsmák korán bezárnak, így időben el kell kezdeni a regisztrációt. Mivel szabad országban élünk, akkor is jöhetsz velünk túrázni, ha nem nevezel, de ebben az esetben teljesítményedet versenyen kívül értékeljük nagyra.

4.       A nevezéskor kapott karszalag, és pecsétgyűjtő lap alapján hirdetünk győztest. Sérült lapok vagy karszalagok esetét egyénileg bíráljuk el. Ez azért fontos, mert tapasztalataink alapján a játékosok elég egyedi megpróbáltatásokon mennek keresztül. Méltányossági eljárásra az elfogyasztott sörök számával egyenes arányban, inkább a célegyenes környékén van lehetőség. A szervezők mindenkit biztosítanak megvesztegethetőségükről.

5.       Azzal hogy egy játékos benevez, minden feltétel nélkül elfogadja a szabályokat.

6.       A sörtúra nem szolgál üzleti, politikai, közéleti célt, aki kopogtatócédulát gyűjt, vagy közvetlen értékesítési hálózatba próbálja beszervezni a békés túrázókat, azt azonnal kizárjuk. A sörtúra közben, a játékosok, résztvevők által elkövetett cselekményekért nem vállalunk felelősséget. Játékosaink mind 18. életévüket betöltött felelősségteljes emberek, cselekedeteikért vállalják az esetlegeses következményeket. Mondanom sem kell, hogy a sörtúra szellemisége ellenkezik bármilyen huligán vagy törvényellenes cselekedettel, beleértve a nyilvános helyen történő vizelést is, különösen, ha bűnszervezetben történik az elkövetés (vö. A hugyozás csapatsport c. írással).

7.       A sörtúrát saját örömünkre, és a résztvevők szórakozására szervezzük, nem célunk ezzel a jövedelemszerzés. A résztvevő kocsmák forgalmában nem vagyunk érdekeltek, a regisztrációs díjon, és a kapcsolódó mercsendájzing termékeken egy fillért sem keresünk, azok pont annyiba kerültek nekünk, mint amennyit te fizetsz érte. Az önfeláldozó hozzáállást viszonossági alapon minden résztvevőtől elvárjuk, a rendezvényt csak dicsérni szabad, aki kritizál, kizárjuk.

8.       Az egyedi elbírálás, és szabályváltoztatás jogát a sortura.blog.hu csapata fenntartja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr4912164959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása