Sörgeek

Sörgeek

Megvan az ország söre! A nagy fenéket van meg

2016. december 06. - Fehérbálna

2016-12-02_15_32_25.jpg

A Beerselection.hu és a Beerporn.hu közös szervezésében tartottak egy közönségszavazást, amiben az ország sörét keresték. Azt kell mondjam nem találták meg...

A sörértékesítő piacra betört beerselection.hu nevű szerveződés felkérését a versenyre 20 sörfőzde fogadta el és jelöltek 1 sört a szortimentjükből. A sörös közegben teljesen jogos érdektelenség fogadta az egész versenyt, mert nem nagyon hittek abban, hogy a szavazatok(=like-ok) száma alapján meg lehet ítélni melyik a legjobb sör. Ezzel részben egyetértek, de mivel itt nem egy szakmai versenyről van szó, hanem közönségszavazásról ezért csak részben értek egyet vele. 

Az viszont inkább tette nevetségessé a versenyt, hogy olyan főzdék, mint a Hopfanatic, Rizmajer, Zip's, Legenda, Kaltenecker nem vettek részt, ami egyenlő azzal, hogy nem a teljes kínálatból lehetett választani tehát csak fals eredmény születhetett. Az már csak a pikantériája a dolognak (és erről nem szól a sajtóközlemény), hogy a Békésszentandrási Sörfőzde és a Szarvai főzde adta ki a "több ezer résztvevő voksát", mivel ők konkrétan kampányt is csináltak erre, míg a többiek pont leszarták, ők sem tudták komolyan venni.

Na de a nyertes a Szent András Sörfőzde Magyar Vándor söre lett a szavazáson. A fenti képen látható Esthajnal '16 sörük éppenséggel sokkal ütősebb, de hát ez van. Gratula!

39e0587c-2b83-46a9-b106-13134ce7f88a.jpg

"A versenyt óriási hajrával a Békésszentandrási Szent András Sörfőzde Magyar Vándor söre nyerte meg, csaknem 3500 szavazattal. Az „Ország Söre” 2016-ban tehát egy különleges lager-ale hibrid, amely négyféle komló, háromféle maláta és kétféle (alsó és felsőerjesztésű) élesztő felhasználásával készült. Testességét a pilzeni- és müncheni malátát kiegészítő Caramünch II. maláták biztosítják, az összetett komlózással pedig a Cascade, a Styrian Golding, a Citra és a Mittelfrüh komlók adják modern ízvilágát."

Az „Ország Söre” kampány hivatalos díjátadója december 18-án 17:00-tól lesz Budapesten az Élesztőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412172796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása